bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Nieuws over het plan en de woningen

9 november 2021

In dit artikel praten we je bij over de laatste ontwikkelingen van nieuwbouwproject Teisterbant in Kerk-Avezaath.

Succesvolle inloopavond
Vorige maand vond er een inloopavond plaats in Kerk-Avezaath, in dorpshuis De Avezathen. Hier werden de plannen voor Teisterbant toegelicht en was er uitgebreid de mogelijkheid voor het stellen van vragen. Tijdens de avond werden onder meer de stedenbouwkundige verkaveling en het beeldkwaliteitsplan getoond. Dit plan schept de architectonische kaders voor de nadere uitwerking van de woningen en besteedt aandacht aan de openbare ruimte en de erfafscheidingen.

De belangstelling voor de inloopavond was groot, zowel vanuit bewoners van Kerk-Avezaath als vanuit geïnteresseerden. Het plan werd positief ontvangen, omdat men blij is dat er eindelijk gebouwd gaat worden nadat de plannen voor nieuwbouw op deze mooie plek al zo lang spelen.

Nieuwe informatie online
Er is een nieuwe pagina waar de belangrijkste aspecten van het beeldkwaliteitsplan worden toegelicht. Denk aan de indeling van de nieuwe wijk – met een noordelijk en zuidelijk deel – en meer informatie over het gevarieerde woningaanbod

Uitkomsten woonwensen-enquête
De woonwensen-enquête die we vorige maand deelden via de nieuwsbrief en deze website is door veel mensen ingevuld: bedankt daarvoor! De feedback gebruiken we om Teisterbant zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en woonbehoeften. Uit de resultaten blijkt onder meer dat de voorkeuren voor de verschillende woningtypes goed gespreid is. Ook wordt er waarde gehecht aan duurzaamheid en energiezuinigheid bij de keuze voor een nieuwe woning.

Dit is de planning
De verwachting is nog steeds dat we in de loop van 2022 kunnen starten met de verkoop van Teisterbant. Zodra we een concretere planning kunnen delen – of als er andere ontwikkelingen zijn – dan hoor je dit uiteraard via deze website en via de nieuwsbrief.

Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe